Een persoonlijk fotoboek laten maken

Een persoonlijk fotoboek laten maken

Het is elke keer weer genieten om een fotoboek te mogen maken. Zowel van mijn eigen bijzondere momenten, als van de mooie plaatjes van anderen. De foto’s vertellen het verhaal, waardoor het voor mij al snel duidelijk is hoe het boek eruit moet gaan zien. Ik zie al voor me, welke foto’s bij elkaar in het boek komen en hoe de indeling van de pagina er dan uit gaat zien. Een persoonlijk fotoboek laten maken, dat wil jij toch ook?

De juiste foto’s bij elkaar

Na het selecteren en bewerken van de foto’s, waarbij ik de mooie kleuren naar voren haal of een iets te donkere foto wat lichter maak, ga ik aan de slag met het maken van het boek.
Ik zorg ervoor dat de foto’s op dezelfde pagina qua kleur bij elkaar passen. Het is bijvoorbeeld niet mooi om foto’s die binnen zijn gemaakt, naast buiten-foto’s te zetten. Ervoor zorgen dat het belangrijkste deel van de foto goed in beeld komt is ook essentieel. De hoofdpersoon op een foto moet niet helemaal links tegen de vouw onderaan de pagina komen.

Tekst in het fotoboek

Teksten kunnen toegevoegd worden in het boek. Het juiste lettertype kiezen en vooral de juiste lettergrootte zijn belangrijk. Op het scherm lijken de letters vaak klein, maar in werkelijkheid zijn ze groter. Goed om daar rekening mee te houden.

Digitale preview

Foto’s, waarvan jij aangeeft dat ze bijzonder voor je zijn, komen altijd groot in het boek. Zo komen jouw bijzondere momenten nog beter naar voren. Samen met jou stem ik je ‘stijl’ af. Hou je van strak met witte achtergronden of juist van drukke volle pagina’s met allerlei vormen en figuren. Wanneer het boek klaar is, krijg je de link naar het digitale voorbeeld. Jij kunt dan aangeven wat je graag anders zou willen in het boek. Op deze manier wordt jouw fotoboek echt persoonlijk.

De juiste foto voor de omslag

De omslag van het boek maak ik als laatste. Mocht je deze niet zelf hebben gekozen, doe ik dat voor je. Wanneer het boek af is, heb ik een compleet beeld van het verhaal dat jouw persoonlijke fotoboek moet gaan vertellen. Je foto’s heb ik inmiddels in mijn hoofd zitten. Ik weet vaak moeiteloos de beste foto voor de omslag te kiezen.
Voor het fotoboek van onze wereldreis wist ik halverwege het boek welke foto op de voorkant moest komen. Wij als gezin boven op een berg in Sri Lanka. De foto, met de zelfontspanner genomen, van ons vieren, terwijl we naar de horizon kijken. Deze foto is de samenvatting van onze onvergetelijke reis: wij kunnen met ons vieren de wereld aan!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.