Rouwfoto’s in een fotoboek

Rouwfoto’s in een fotoboek

Vier het leven!

Vier het leven! Zeg ik met nog meer overtuiging, na het maken van mijn eerste fotoboek met rouwfoto’s.
Een pittige opdracht, die ik steeds voor me uit schuif, durf er niet aan te beginnen. Eenmaal begonnen, kan ik niet meer stoppen, dit waardevolle mooie aandenken moet af! Maar dan wel perfect….

Terug naar het voorjaar van 2019.
Na een oneerlijke, maar dappere strijd, overlijdt een jonge moeder in mijn directe omgeving. BAM! Als een mokerslag, machteloos, ze is er nu echt niet meer…. Een jong gezin laat ze achter.

Bijzondere momenten vastleggen

Er wordt mij gevraagd foto’s te maken van de bijzondere momenten, die de familie beleeft in de week na haar overlijden. Dat was even slikken. Daar sta ik, achter de lens de meest intieme momenten vast te leggen. Met heel vaak tranen in mijn ogen en af en toe een glimlach. Een glimlach, omdat de kinderen op hun manier verder spelen, omdat de familie zoveel mooie momenten heeft beleefd met haar. Dankbaar dat ik dit alles mag vastleggen. Het is vooral heel intens!

Een waardevolle herinnering voor altijd

Maanden verstrijken, zonder dat ik de foto’s terug wil kijken. Ik schuif het voor me uit, nog niet klaar voor opnieuw dat intense gevoel.
Deze jonge moeder heeft zoveel teweeg gebracht. Het begrip ‘vier het leven’ heeft door haar zoveel meer betekenis gekregen. Ik heb veel van dit gezin mogen leren, mooie gesprekken gevoerd met haar oudste zoon. Wanneer hij tegen mij zegt: ‘mijn mama is dood, ik mis haar heel erg’, dan breekt mijn hart….

Met dit fotoboek van rouwfoto’s hoop ik voor de kinderen een waardevolle herinnering te maken. Een fotoboek met herinneringen aan hun lieve mama. Een herinnering voor altijd!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.